Hvad betyder wi-fi?

Wi-fi er en forkortelse af Wireless Fidelity, som betyder internet uden kabel eller trådløst internet. For at kunne forbinde dig til internettet uden et kabel, har du brug for en router, som kaldes en trådløs router eller en wi-fi router. Hos Kviknet kan du låne en af markedets bedste trådløse routere igennem dit bredbåndsabonnement.

Er trådløst internet godt?

En hurtig wi-fi hastighed på et trådløst internet er desværre ikke noget Kviknet, eller andre internetudbydere, vil kunne garantere. Den internethastighed du køber i dit abonnement, afspejler den upload og download hastighed, der kan leveres på din adresse gennem et kabel.

De fleste af os anvender trådløst internet, når vi er online på vores enheder derhjemme. Derfor er det vigtigt, hvor du placerer den trådløse router. Når du placerer den trådløse router korrekt, optimerer du routerens wi-fi-signal, forbedrer hastigheden og stabiliteten af forbindelsen. Vi har samlet de bedste råd til dig om placering af din router.

Placering af router i huset

Placering af din trådløse router

Vi anbefaler, at din trådløse router står centralt placering i din bolig, så routerens wi-fi signal dækker så meget som muligt af dine kvadratmeter. Wi-fi signalet kan have svære betingelser, hvis det skal trænge gennem mange mure, tykke gulve, lukkede døre og skabslåger.

Har du udfordringer med din Wi-fi hastighed i dit store hus, skyldes det ofte massive murstens- eller betonvægge. Her har routerens Wi-fi signal svært ved at trænge igennem og nå ud i hele huset. Når der er flere etager, er den trådløse internetforbindelse ofte ringere på de etager, hvor routeren ikke er placeret. Vi anbefaler, at du anskaffer en Wi-fi access point, som hjælper med at fordele det trådløse internet rundt i huset.

Placering af router i rummet

Du bør altid placere den trådløse router så højt som muligt og stadig så centralt som muligt i rummet. Undgå at gemme din trådløse router bag et stort møbel eller bag lukkede låger inde i et skab.

Dårligt Wi-fi signal i en opgang med lejligheder

Hvis du bor i et lejlighedskompleks, er der typisk mange andre trådløse routere tilkoblet netværket. Alle disse netværk kan påvirke signalet fra din trådløse router, da Wi-fi signalerne påvirker hinanden. I dette tilfælde kan du skifte fra 2,4 GHz til 5 GHz wi-fi, som ofte har færre brugere og derfor færre forstyrrelser. En dårlig Wi-fi hastighed skyldes ofte, at der er flere brugere på samme kanal.

Dårligt wi-fi signal i den store lejlighed

Har du wi-fi udfordringer i din store lejlighed, kan det skyldes problemer med at nå helt ud i hjørnerne. Den trådløse router kan ikke altid nå ud og dække hele arealet, hvis boligkomplekset er bygget i beton. Det kan også skyldes, at der er mange trådløse internet i området, som belaster dit Wi-fi signal, som beskrevet ovenfor. Men heldigvis er der noget, du kan gøre.

Vi anbefaler, at du afprøver frekvens 5 GHz som det første. Hvis dette ikke afhjælper problemet, anbefaler vi, at du køber et Wi-fi access point, som kan hjælpe med at fordele det trådløse internet rundt i lejligheden. Hvornår skal jeg vælge 2.4 GHz i stedet for 5 GHz læs her.

Kan jeg bruge en wi-fi hastighedstest?

En wi-fi hastighedstest kan vise dig hastigheden på dit internet målt på den trådløse forbindelse. Testen vil dog aldrig give dig et billede af den hastighed, du har tilgængelig fra din internetudbyder. Mange af de henvendelser vi modtager i Kviknet, skyldes forkerte resultater skabt med en Wi-fi hastighedstest.

En trådløs internetforbindelse vil aldrig blive lige så hurtig og stabil som en kablet internetforbindelse. For at måle den korrekte internethastighed, bør du derfor ikke lave en Wi-fi hastighedstest, men gennemføre en kablet hastighedstest. Se her hvordan.

Sluk dit wi-fi og brug LAN-portene på routeren

Den bedste internethastighed opnås altid gennem en kablet forbindelse. Du kan tilslutte mange af dine enheder som PC og spillekonsol direkte til LAN-portene i din trådløse router. Du har også mulighed for at slukke helt for det trådløse internet ved at deaktivere wi-fi i indstillingerne.

Når du slukker for wi-fi og bruger LAN-portene til en direkte forbindelse til din enhed, vil du kunne opleve et boost i hastighed og stabilitet ved fx online gaming, da internetsignalet nu koncentreres og ikke påvirkes af andre netværk.

De bedste råd til optimering af dit wi-fi signal

  1. Placer routeren centralt i dit hjem, så routeren dækker så meget som muligt af husets areal.
  2. Undgå for mange fysiske barrierer som vægge og møbler omkring din trådløse router.
  3. Mange routere har både 2.4 GHz- og 5 GHz-bredbånd, og 5 GHz-bredbåndet har ofte bedre hastighed og mindre forstyrrelser end 2.4 GHz-bredbåndet.
  4. Begræns antallet af enheder, der er tilsluttet dit wi-fi. Jo flere enheder, der er tilsluttet dit Wi-Fi-netværk, desto mere vil det påvirke hastigheden og stabiliteten.
  5. Sørg altid for, at din computer er fuldt opdateret med den nyeste software og netkort drivere.
  6. Sørg for at din router har det nyeste firmware installeret

I nogle tilfælde kan en simpel genstart af din trådløse router afhjælpe dine Wi-fi hastighedsproblemer. Du genstarter routeren ved at slukke den og holde den slukket i minimum 30 sekunder. Herefter tænder du routeren igen. Her finder du en vejledning til genstart eller nulstilling af din router.

Test hastigheden af dit internet Se også: Sådan nulstiller du din router Test hastigheden af dit internet Se også: Lav en hastighedstest af dit internet