WiFi hastighed

En hurtig WiFi hastighed på et trådløst internet er desværre ikke noget Kviknet eller andre internetudbydere kan garantere. Der kan være flere årsager til en forringet WiFi hastighed, årsagerne har vi samlet til dig her på siden. Du kan dog ofte selv forbedre dit WiFi signal og optimere dit trådløse internet.

Hvad betyder WiFi?

WiFi er en forkortelse af WIreless Fidelity, som betyder internet uden kabel eller trådløst internet. For at kunne forbinde dig til internettet uden et kabel, har du brug for en router, som kaldes en trådløs router. Hos Kviknet låner du din trådløse router til internettet. Vi indkøber altid nogle af markedets bedste trådløse routere.

Sådan optimerer du dit trådløse internet

Der kan være forskellige årsager til, at du oplever lav hastighed eller ustabilitet på dit WiFi eller trådløse internet. Routerens placering er vigtig for udsendelsen af dit WiFi signal. Hvis routeren står placeret uhensigtsmæssigt, kan du opleve svag hastighed og signal til det trådløse netværk.

Den optimale placering af den trådløse router

Du bør ALDRIG placere din trådløse router i kælderen af dit hus, hvor signalet skal trænge igennem et støbt gulv. Vi anbefaler, at din trådløse router står så åbent og centralt som muligt, det vil sige, at dit WiFi signal ikke skal rejse igennem mure, lukkede døre og låger.

Din trådløse router bør altid placeres så højt som muligt og bør ikke placeres sammen med andet elektronik, der kan interagere med dit WiFi signal.

Dårligt WiFi signal i en opgang med lejligheder

Hvis du bor i et lejlighedskompleks, vil der typisk være mange andre trådløse routere tilkoblet netværket. Disse netværk kan påvirke signalet fra din trådløse router, da WiFi signalerne interfererer med hinanden.

I dette tilfælde kan du skifte netværkskanal på din trådløse router. En dårlig WiFi hastighed skyldes ofte, at der er flere brugere på samme kanal.

Dårligt WiFi signal i den store lejlighed med trådløs router

Har du WiFi udfordringer i den store lejlighed, kan det skyldes arealets størrelse. Den trådløse router kan ikke dække hele arealet. Det kan også skyldes, at der er mange trådløse internet i området, som belaster dit WiFi signal, som beskrevet ovenfor.

Vi anbefaler, at du skifter kanal på din trådløse router som det første. Hvis dette ikke afhjælper problemet, anbefaler vi, at du køber et WiFi access point, som kan hjælpe med at fordele det trådløse internet rundt i lejligheden.

Dårlig WiFi hastighed i det store hus med trådløs router

Har du udfordringer med din WiFi hastighed i dit store hus, skyldes det ofte massive murstens- eller betonvægge, hvor routerens WiFi signal har svært ved at trænge igennem og nå ud i hele huset. Når der er flere etager, er den trådløse internetforbindelse ofte ringere på de etager, hvor routeren ikke er placeret.

Vi anbefaler at du anskaffer en WiFi access point, som kan hjælpe med at fordele det trådløse internet rundt i huset.

Genstart din trådløse router

I nogle tilfælde kan en simpel genstart af din trådløse router afhjælpe dine WiFi hastighedsproblemer. Du genstarter routeren ved at slukke den og holde den slukket i minimum 30 sekunder. Herefter tænder du routeren igen.

Opdater din computer for at øge WiFi hastigheden

Hvis din computer ikke er fuldt opdateret, kan det også være årsagen til problemer på det trådløse netværk. Sørg altid for at opdatere til nyeste softwareopdatering.

Er en wi-fi hastighedstest tilstrækkelig?

En Wi-fi hastighedstest vil aldrig give dig et billede af den hastighed, du har købt eller har tilgængelig på din adresse. Mange af de henvendelser vi modtager i Kviknet, skyldes forkerte resultater lavet med en Wi-Fi hastighedstest.

Derfor er en wi-fi hastighedstest ikke nok, hvis du vil måle, hvor hurtig din internethastighed er. Du bør altid gennemføre din hastighedstest med et kabel fra router til pc, på den måde skabes det mest nøjagtige resultat.

Test hastigheden af dit internet Se også: Sådan nulstiller du din router Test hastigheden af dit internet Se også: Lav en hastighedstest af dit internet