Router fra Kviknet

Når du bestiller bredbånd hos Kviknet, låner du som standard en wi-fi-router, som er inkluderet i dit abonnement. Den tilsendte routermodel afhænger af, hvilket internetabonnement du bestiller, men vi har fokus på at levere markedets bedste wi-fi-routere. Routeren skal returneres til Kviknet igen, hvis du vælger at opsige dit bredbåndsabonnement.

Opsætning af router

For det meste kan din internetforbindelse opsættes uden besøg af en tekniker. Hos Kviknet bestræber vi os på at give den bedste vejledning i opsætning af router, så du hurtigt kan komme på internettet.

Ofte kræver en ny opsætning af router blot, at du tilslutter strømforsyningen til stikkontakten i væggen og opretter forbindelse til wi-fi på din telefon eller tablet. Vi kalder det gør-det-selv internet. Det er på ingen måde svært at lave en opsætning af router.

Her finder du installationsguide for egen opsætning af router:

Forskellen på 2.4 GHz og 5 GHz wi-fi

Der er forskel på, om du vælger wi-fi signalfrekvensen 2,4 GHz eller 5 GHz, som udsendes fra din router. Frekvensen 2.4 GHz har en bedre og længere rækkevidde imens 5 GHz er en hurtigere signalfrekvens.

Her bør du vælge 2.4 Ghz wi-fi signal

På 2.4 GHz kan forekomme forstyrrelser fra nærliggende trådløse routersignaler. Men wi-fi signalet kan også forstyrres af mikrobølgeovne, trådløse alarmer og bluetooth-udstyr, som ved anvendelse, benytter sig af de samme frekvensbølger.

Hvis du sidder langt væk fra din routers placering, er det en fordel at anvende 2.4 GHz, da denne frekvens har længere bølgelængde, så signalet kan nå længere ud. Hvis du har etageadskillelser eller en væg mellem dig selv og routerens placering, vil 2.4 GHz fungere bedst. På alle enheder (fx en smartphone), som du tager med dig rundt i huset vil 2.4 GHz være det bedste valg.

Her bør du vælge 5 Ghz wi-fi signal

På 5 GHz er der knap så mange forstyrrelser fra andre enheder. Frekvensen har en kortere rækkevidde, som er mere koncentreret og understøtter højere datahastigheder. Det vil sige, at 5 GHz er bedre til at overføre større mængder data hurtigere, så ved online gaming eller videokonference vil 5 GHz fungere bedst. Her vil en kablet løsning gøre oplevelsen hurtigere og mere stabil.

5 GHz er optimal, når du er placeret tæt på routeren og har brug for den bedst mulige wi-fi hastighed. Wi-fi signalet kan ikke nå så langt ud i dit hjem, så når du placerer dig længere væk fra routeren, kan du have fordele ved at skifte til 2.4 GHz. I de fleste tilfælde anbefaler vi, at du anvender 5 GHz.

Brug din egen router

Når du køber bredbåndsabonnement hos Kviknet, har du mulighed for at fravælge Kviknets router og i stedet anvende din egen router. Du kan derfor fravælge router ved at klikke på TILVALG og derefter vælger du knappen ”Bruger egen router”.

Ved bestilling af internet via Kabel-TV, vil du ikke kunne fravælge routeren under bestilling, men du kan dog stadig anvende din egen router. Vær opmærksom på, at hvis du vælger at anvende din egen router, har Kviknet ikke mulighed for at yde teknisk support.

Reset din router inden tilslutning

Når du vælger at bruge din egen router, bør du altid lave et reset til fabriksindstillingerne, inden du påbegynder installering og tilslutning til Kviknet.

Test hastigheden af dit internet Se også: Sådan nulstiller du din router Test hastigheden af dit internet Se også: Lav en hastighedstest af dit internet