Bredbåndstest med iperf3

Du har mulighed for at lave en bredbåndstest med iperf3, som er et effektivt redskab til netværksmåling af din båndbredde. Iperf kan, udover at gennemføre en bredbåndstest, også måle performance- og kvalitet af din båndbredde.

Iperf3 tester den maksimale hastighed i gennemløbet mellem de to ender fra din adresse og ud til serveren og retur. Iperf3 er et redskab til diagnosticering af bredbåndsforbindelsen, men du kan ikke anvende iperf til kontinuerlig overvågning eller test af dit bredbånd.

Test hastigheden af dit internet

App til Iperf3 bredbåndstest

For at gennemføre en speedtest med iperf3, skal du hente programmet kaldet iperf3 og køre dette fra din pc. Programmet kan hentes her: https://www.kviknet.dk/misc/iperf-3.1.3-win64.zip

Iperf3 programmet dowloades som en zip-fil, som du skal pakke ud på din pc. Det er vigtigt, at bredbåndstesten udføres mens du er koblet direkte til din fiberboks med et netværkskabel, så vi kan udelukke WiFi som fejlkilde.

Lav et screenshot af resultatet af dub iperf test og vedhæft dit screenshot som dokumentation. Kviknet bruger altid din dokumentation, når vi fejlmelder en bredbåndsforbindelse hos netejeren.

iperf test af downstream hastighed

Begynd med at åbne en kommandoprompt og bevæg dig ind i mappen med cd-kommandoen og kør programmet med følgende parametre:

iperf3 -c ookla.kviknet.dk -t 10 -P 64 -R

Iperftesten tager cirka 10 sekunder og viser dig herefter den målte downstream hastighed på 64 samtidige streams.

Iperf test af upload hastighed

Hvis du kører iperftesten uden parameteren -R, køres testen i upload-retningen:

iperf3 -c ookla.kviknet.dk -t 10 -P 6