Generelt

Hvordan fungerer min internetforbindelse?
Vi leverer din internetforbindelse gennem et kabel, vi lejer af en netejer i dit område. Netejeren kan være TDC, Norlys, EWII Fibernet, Nord Energi Fibernet eller OneFiber.

Fra netejerens netværk fører vi trafikken via vores transportnet til vores datacentre i Tåstrup vest for København. Her udveksler vi trafik med resten af internettet via NL-ix, Netnod og GlobalConnect.
Peering og uplinks
Hvis du vil se, hvilken vej trafikken tager ud af vores netværk, kan du tage et kig på vores looking glass.

Du kan også tage et kig på vores profil på PeeringDB.
Stabilitet
Vi overvåger stabiliteten i vores netværk ved at pinge samtlige kunders udstyr hvert 5. minut. Driftsforstyrrelser registreres automatisk på vores driftsstatus-side.
Hastighed
Den højeste hastighed opnås på fiber - alle fiberkunder kan få 1000/1000 Mbit/s. På coax har vi hastigheder fra 200 til 1000 Mbit/s, mens vi på DSL kan levere hastigheder op til 100 Mbit/s - enkelte steder op til 300 Mbit/s.

Du kan se, hvordan du tester hastigheden på din forbindelse her.
Bandwidth-delay product
Hastigheden på en TCP-forbindelse afgøres dels af hastigheden på de involverede links, dels af latency mellem de to endepunkter - en effekt kendt som bandwidth-delay product. I praksis betyder det, at den oplevede hastighed falder, jo længere væk de to endepunkter er.
Shaping
De enkelte netejere anvender typisk RED eller WRED til congestion control. Trafik til kunder med Point-to-Point-fiber shapes i Kviknets netværk med CoDel. Formålet med shaping er at udjævne bursts og dermed sikre højere throughput på den enkelte kundes forbindelse.

Fiber

TDC Net
Enkelte steder i TDC's net kan man få fiber via XGS-PON - her er hastigheden 2.500/2.500 Mbit/s. På resten af TDC's net kan man få 1000/500 Mbit/s, som leveres via GPON-fiber.
Norlys
På Norlys' net leverer vi 1.000/1.000 Mbit/s via GPON-fiber.
EWII
I EWIIs net i Trekantområdet leverer vi 1.000/1.000 Mbit/s via Point-to-Point-fiber.
Nord Energi
Nord for Limfjorden leverer vi 1.000/1.000 Mbit/s på Nord Energis fibernet via Point-to-Point-fiber.
OneFiber
I OneFibers dækningsområder leverer vi 1.000/1.000 Mbit/s via GPON-fiber
Latency
Vi udveksler trafik med TDC i alle større byer i Danmark. Herfra transporteres trafikken via vores transportnet til Tåstrup. Latency ligger typisk mellem 1 - 2 ms. i området omkring Tåstrup til ca. 8 ms. i Nordjylland.

Coax

Hastighed
Den tilgængelige hastighed på coax-nettet afhænger af belastningen af nettet i dit område. Det skyldes, at coax er et delt medie, hvor du i praksis deler den tilgængelige kapacitet med naboen.

TDC sørger løbende for at optimere nettet, så der er rigeligt kapacitet til alle, men i spidsbelastningssituationer kan hastigheden være lavere end normalt.
Stabilitet
Stabiliteten på coax påvirkes af, at der er tale om et net med mange aktive komponenter i gadeskabe uden nødstrøm. Vi ser derfor flere afbrydelser på coax-net end på DSL og fiber. Coax-net er også følsomme over for elektromagnetisk støj, som af og til ses ved defekter på tilsluttet udstyr.

DSL

Hastighed
Hastigheden på en DSL-forbindelse afhænger af afstanden til telefoncentralen. Ved kortere afstande (få hundrede meter) kan der typisk leveres op til 100/35 Mbit/s via VDSL.
Stabilitet
Stabiliteten af DSL-forbindelser afhænger af kvaliteten af telefonkablet.

Fandt du ikke svaret på dit spørgsmål?

Ring til os på 70 55 55 55, eller skriv til kundeservice@kviknet.dk