Teknikerbesøg

I langt de fleste tilfælde kræver en ny internetforbindelse blot, at du installerer din nye router fra Kviknet og tilslutter dig netværket. Derfor er et teknikerbesøg ikke inkluderet i dit abonnement fra Kviknet.

I nogle tilfælde er et teknikerbesøg nødvendigt for at oprette din internetforbindelse. Hvis dit internetkabel er defekt eller helt mangler, er det nødvendigt, at Kviknet sender en tekniker ud på din adresse, så han kan reparere eller etablere kablet. Hvis du, på forhånd ved, at dit kabel ikke fungerer korrekt, bør du bestille oprettelse med teknikerbesøg.

Hvad koster et teknikerbesøg?

Et teknikerbesøg koster i udgangspunktet 699 kroner. I nogle tilfælde er et teknikerbesøg inkluderet i installationen. Her finder du vores samlede prisoversigt for service og installation. I de fleste tilfælde er det dig selv, der skal betale for teknikerbesøget og du skal være opmærksom på, at et forgæves teknikerbesøg vil blive opkrævet.

Du, eller en anden person over 18 år, skal derfor altid være til stede på din adresse på det aftalte tidspunkt for dit teknikerbesøg. Du modtager en dato for teknikerbesøget i god tid og har naturligvis mulighed for at ændre datoen ved at kontakte kundeservice minimum to dage inden det planlagte teknikerbesøg. Du skal selv sørge for, at teknikeren har adgang til det sted, hvor du skal have installeret dit udstyr.

Et teknikerbesøg er nødvendigt ved installation af fibernet

Opdatering af coax-stik (kabel TV stik)

Hvis du har bestilt en 1000 Mbit forbindelse via coax stik, skal dit coax stik være opdateret til DOCSIS 3.1 før stikket kan trække 1000 Mbit internet. Et coax stik skal altid opdateres af en tekniker. Derfor arrangerer vi et teknikerbesøg hos dig.

Når dit kabel-tv stik bliver opdateret til DOCSIS 3.1, bliver din internetforbindelse væsentligt bedre, da DOCSIS 3.1 har langt mere kapacitet på nettet.

Hvad kræver en ny fibernet installation?

Ønsker du internet via fibernet, skal der være trukket fiberkabler ind til dit hus eller din lejlighed, for at etablere en forbindelse. En fibernet installation betyder, at en entreprenør skal grave et fiberrør ned fra skel eller vej og hen til facaden på dit hus.

Forsyningsselskabet skyder derefter et fiberkabel gennem fiberrøret og monterer en fiberboks på ydersiden af din bolig. Du skal på forhånd indsende et billede af husfacaden, hvor du har markeret den ønskede placering af din nye fiberboks, så entreprenøren kan gennemføre denne del af arbejdet, uden at du behøver være hjemme.

Installering af fibernet indvendig i boligen

Ved installering af fibernet Indvendig i boligen, skal du have teknikerbesøg. Teknikeren trækker fibernettet gennem muren og installerer en fiberboks samt en router på et passende sted indvendigt i huset.

Hvis du anvender nedenstående link og laver et adresseopslag, kan du hurtigt se, om der er brug for en tekniker eller ej. Det er dog vigtigt at nævne, at hvis du ved, at der mangler kabler eller stik til din eksisterende fibernet installation, skal du altid bestille installation med teknikerbesøg.

Test hastigheden af dit internet Se også: Når dit internet er ustabilt Test hastigheden af dit internet Se også: Sådan installerer du din router