Sådan fungerer internet via telefonstik

Internet via telefonstik kaldes også DSL (Digital Subscriber Line) og leveres via den almindelige telefonlinje på kobbernet. Telefonlinjen er lavet af to kobbertråde, som sammen skaber et analogt signal.

For at få adgang til det analoge signal og oprette internet via telefonstikket, har du brug for et DSL-modem. Modemmet og din DSL-router skaber tilsammen din DSL-forbindelse. Her finder du videoguide og vejledning til opsætning af din router til dsl internet.

Internet via dsl fra Kviknet

Hastigheden på en DSL-forbindelse afhænger af afstanden til telefoncentralen. Ved kortere afstande (få hundrede meter) kan der typisk leveres op til 100/30 Mbit/s. Hvis du har mulighed for en internetforbindelse på enten fiber eller bredbånd via kabel-tv, vil du få mere stabilt og langt hurtigere internet. Hvis du blot bruger dit internet til at tjekke din netbank, læse nyheder og følge sociale medier, er DSL-forbindelsen et fint valg for dig.

Internet via telefonstik

Er internet via telefonstik stabilt?

Stabiliteten af DSL-forbindelser afhænger af kvaliteten af telefonkablet. Internet via telefonstik er en gammel teknologi og forbindelserne kan ikke opnå samme hurtige hastigheder som bredbånd via fiber eller kabel-tv. DSL kan være mere ustabilt end andre teknologier, da det påvirkes af anden net trafik.

Internet via telefonstik kan være et fint valg, men vi anbefaler dig, at du undersøger dine muligheder ved at lave et adressetjek her på siden. Ønsker du at spille online, streame musik eller film, er det nødvendigt med hurtigere internet end hvad DSL-forbindelser kan levere.

Lav et adressetjek nu og se hvilket internet Kviknet kan tilbyde på din adresse.

Fibernet Kan jeg få fibernet? Test hastigheden af dit internet Hvad er internet via kabel-tv