Sådan fungerer internet via kabel-tv

Når du køber internet via kabel-tv fra Kviknet, får du leveret dit internet igennem dit kabel-tv-stik. Internet via kabel-tv er det samme som internet via antennestik, og betegnes desuden som coax internet.

Din internetforbindelse leveres gennem coax-kabler (coaxial kabler) via dit antennestik, hvor du samtidig modtager dit TV-signal og Kviknet kan derfor levere coax internet til majoriteten af danske husstande.

Coax-internet fra Kviknet

Coax internet fra Kviknet leveres via dit eksisterende kabel-tv-stik, også selvom du ikke har en tv-pakke. Men vær dog opmærksom på, at nogle boligforeninger vil kræve, at du tilslutter dig en fælles antenneforening og tv-pakke, for at kunne tilslutte internet via-kabel-tv stikket.

Dit internet fra kviknet leveres med en Sagecom 3890v3 router til coax, som du låner gratis. Du har også mulighed for at anvende din egen router. Køber du internet via kabel-tv fra Kviknet, bliver du oprettet gratis som kunde og har ingen binding på dit internetabonnement. Du har ofte mulighed for at op- og nedgradere din hastighed.

Internet via kabeltv

Hastighed på internet via kabel-tv

Den tilgængelige hastighed på internet via kabel-tv afhænger af belastningen af nettet i dit geografiske område. Det skyldes, at coax er et delt medie, hvor du i praksis deler den tilgængelige kapacitet med naboen. TDC sørger løbende for at optimere nettet, så der er rigeligt kapacitet til alle, men i spidsbelastningssituationer kan hastigheden være lavere end normalt.

Coax teknologien har eksisteret i mange år og er meget populær. En coax forbindelse understøtter i dag meget stor dataoverførsel med høj hastighed uden forstyrrelser. coax-kablet er et stabilt kobberkabel pakket ind i et tykt lag af plastik, det er derfor en stabil og hurtig internetteknologi, hvor Kviknet kan levere hastigheder op til 1000 Mbit/s.

Er coax stabilt?

Coax internet kan være følsomt overfor elektromagnetisk støj fra andet tilsluttet udstyr i din bolig. Der kan, som på alle andre internetforbindelser, opstå afbrydelser på coax-nettet. Coax internet kan påvirkes af gadeskabets mange aktive komponenter, som desværre ikke har tilknyttet nødstrøm.

Bør jeg skifte til coax?

Hvis du i dag har en DSL-forbindelse, vil du med fordel og stor sandsynlighed kunne opgradere til coax eller fibernet, hvis du ønsker en højere hastighed og en mere stabil internetforbindelse.

Lav et adressetjek og se, hvilket internet Kviknet kan tilbyde på din adresse:

Hvor mange Mbit har jeg brug for Hvor mange Mbit har jeg brug for Ping og Latency Det bedste internet til gaming