Det bedste internet til gaming online

Gaming online kan være forbundet med frustrationer, når internettet lagger. Men hvad betyder det, at internettet lagger og kan man undgå det? Når du gamer online og oplever forsinkelser midt i spillet, så oplever du i virkeligheden at internettet ikke kan følge med. At internettet lagger kommer fra ordet lag, som betyder at halte bagefter.

Når internettet lagger sker det, fordi der skal transmitteres et signal fra en afsender til en modtager, hvor signalet bliver forsinket undervejs af forskellige årsager. Signalforstyrrelser kan blandt andet opstå, når gaming serveren er placeret på en geografisk lokation langt væk fra dig. Online spil er altid forbundet til en gaming server, som befinder sig et eller andet sted ude i verden, som kan være på den anden side af kloden.

Forstyrrelserne i dit online spil kan også komme fra dit eget hjem, hvis internettet anvendes af andre i husstanden, som downloader eller uploader data eller streamer i HD samtidig.

Ping og Latency

Er der en gamer i dit hjem?

Gaming industrien i Danmark har slået rekorder med op til flere eSports hold, som klarer sig rigtig godt internationalt. Online gaming er ikke kun for børn, men både de unge og de voksne gamere stiller krav til internetforbindelsen, for de skal møde deres modstandere online og spille mod hinanden.

Du vil med garanti opleve enorme frustrationer, hvis lagger midt i en intens kamp, hvor dit barn ikke kan præstere ordentlig på det hold, han/hun spiller med sine venner. Både små og store gamere i Danmark drømmer om at blive en del af den professionelle eSport og det kræver øvelse - på stabilt internet.

Kan man ændre sin Latency?

Latency på dansk betyder reaktionstid eller ventetid, så en høj latency er lig med lag i dit spil. Latency måles i millisekunder. Når du dyrker gaming online, har du brug for lav latency, hvor data bliver flyttet fra din enhed til en gaming server på få millisekunder.

Latency kan defineres som hastigheden på dit input, når du kommunikerer med en server. Når du f.eks. forespørger en side online og trykker enter, vil siden ofte åbne med det samme. Det betyder, at din latency er lav.

Hvad er Ping tid og ping rate?

Din Ping tid eller ping rate angives også i millisekunder (ms). Den gode ping rate ligger mellem 10 - 20 ms. Ping er reaktionstiden på din internetforbindelse, hvilket har betydning for, hvor hurtigt din data rejser fra din spillekonsol, eller pc ud til gaming serveren og tilbage. Ping er aldrig 100 % fast og kan hurtigt ændres ved at kable din konsol til serveren. En hurtig reaktionstid er det vigtigste, for at spillet overhovedet er sjovt at spille.

Ping kan forbedres ved bedre download og upload hastigheder, så derfor er en høj internethastighed vigtig for den gode gaming oplevelse. Men der er mange ting, der kan spille ind blandt andet din lokale internetforbindelse og din latency, som begge har betydning for din ping rate eller ping tid.

Opnå bedre ping tid

Du kan finde ud af, hvad din ping tid er ved at gennemføre en simpel online internet hastighedstest. Her vil du få din download- og din upload hastighed bekræftet sammen med din ping. Hvis din ping er højere end 100 millisekunder, er der ofte et problem med din internethastighed eller med spillets server.

Sørg altid for, at din routers software er opdateret og reducér antallet af enheder på dit netværk, når du skal game online. Lav en clearing af router og modem caches ved at nulstille din router. Vær sikker på, at der ikke er automatiske opdateringer i gang og luk ned for alle andre programmer eller applikationer, så du kun har spillet åben.

Optimér dit internet til online gaming

Hvis du gamer online uden kabel direkte til din router, kan du gøre et par simple ting, for at forbedre dit wi-fi signal og mindske din latency. Forsøg med en nulstilling af din router som det første og sørg derefter for korrekt placering af routeren i din bolig. Måske skal routeren flyttes til et mere centralt sted i bolig, så du opnår bedre signal.

Et stabilt internet er et must for den gode gaming oplevelse. Det mest stabile internet til online gaming er fibernet. Fibernettet har lav ping tid og høj stabilitet og her deler du sjældent din forbindelse med andre adresser.

På fibernettet kan du downloade tunge spil og lave hurtige opdateringer. Har du mulighed for at få fibernet, vil Kviknet anbefale dette til online gaming, så du undgår lag og afbrydelser. Du kan på 200 Mbit fibernet opnå høj hastighed og lav latency og være rigtig godt spillende. Bor der mange i boligen, som anvender internettet samtidig, bør du se på en højere hastighed.

Ti gode råd for bedre online gaming

  1. Test din internethastighed online
  2. Optimér placering af din router i hjemmet
  3. Fjern signalforstyrrelser fra andet elektronisk udstyr i hjemmet
  4. Luk ned for alle andre programmer og browsere på din pc
  5. Tjek for opdateringer og gennemfør disse
  6. Lav en genstart af router og udstyr
  7. Opdatér din browser
  8. Tilslut kabel fra routeren direkte til din gaming konsol
  9. Opgradér din hastighed til 200 Mbit/s eller højere
  10. Skift til en fibernetforbindelse, hvis det er muligt
Hvor hurtigt internet har jeg brug for Hvilken internethastighed skal jeg vælge Hvor mange Mbit har jeg brug for Hvor mange Mbit har jeg brug for