Hvor hurtigt internet har jeg brug for?

Når du skal vælge internetabonnement, skal du først og fremmest kigge på, hvor mange Mbit internet, der er brug for i husstanden. Der er stor forskel på internethastigheder på 100 Mbit og 1000 Mbit, men din internethastighed skal selvfølgelig passe til dit behov og forbrug. Du skal helst ikke betale for internethastigheder, du slet ikke har brug for, men skal også nødigt opleve, at din internetforbindelse er for sløj, når du gerne vil underholdes online.

Det er i dag de færreste danskere, der vælger at leve uden en internetforbindelse, og vi har naturligvis alle forskellige behov. I denne artikel kan du få indblik i, hvor hurtigt internet, du har brug for, og hvad streaming, gaming og hjemmearbejdspladsen kræver af dit netværk, hvis I alle skal være online samtidig. Her er et par af de spørgsmål, vi hører ofte.

  • Hvor mange mbit har jeg brug for?
  • Er 100 Mbit internet nok til min familie?
  • Hvor mange mbit har jeg brug for til streaming?
  • Hvor mange mbit har jeg brug for til gaming?
Hvor mange Mbit har jeg brug for

Hvor mange Mbit har jeg brug for?

Internethastigheden måles som Mbit/s, som står for antallet af megabit per sekund. Din internethastighed vises download hastigheden forrest og derefter upload hastigheden fx 1000/300 Mbit.

Upload hastighed fortæller dig, hvor hurtigt du kan lægge indhold op på nettet eller sende filer via din e-mail. Download hastighed er den hastighed du anvender til at downloade film, ser YouTube, laver video opkald og spiller tunge spil online.

Antallet af aktive brugere online har betydning for, hvor mange Mbit, du har brug. Jo flere personer i husstanden, der anvender netværket, jo højere internethastighed har du brug for. Jo mere der streames per uge i husstanden, jo hurtigere og mere stabil skal din internethastighed være.

Er 100 Mbit internet nok til min familie?

Tænk over det mest aktive tidspunkt, hvor hele husstanden er hjemme og online samtidig. Forestil dig, at du skal afholde en virtuel konference med et vigtigt budskab. Deltagerne i din konference skal have en god oplevelse, hvor lyd og billede går igennem uden forsinkelse eller afbrydelser. På samme tid er din familie i gang med streaming af film i HD på flere enheder og to er i gang med online gaming.

Hvis din internethastighed ikke er høj nok, vil du, i ovenstående tilfælde, opleve frustrationer, fordi forbindelsen vil hakke. Frustrationen kan undgås ved at se på familiens samlede behov og eventuelt opgradere hastigheden. I dette tilfælde kan en internetforbindelse på 3-500 Mbit være pengene værd, så hjemmearbejdspladsen med virtuelle konferencer bliver en succes.

Hvor mange Mbit har jeg brug for til streaming?

Hvis du streamer Live TV i HD, kræver dette cirka 8 Mbit. Streaming af film i HD kræver 5-10 Mbit/s. Streaming af film i 4K kræver 25-30 Mbit per enhed. På DR, og TV2 sendes nu indhold i UHD og derfor anbefales 25 Mbit pr. tv i 4K kvalitet.

Hvor mange Mbit har jeg brug for til online gaming?

Download hastighed er ikke det eneste, der har betydning for online gaming. Men hastigheden er vigtig, fordi du er afhængig af, at din pc eller din spillekonsol hurtigt kan omsætte information fra gaming serveren. Ping og latency er dog endnu vigtigere end hastighed for den gode online gaming oplevelse. Vi har samlet al information om ping og latency i denne artikel.

Hvor hurtigt internet har jeg brug for Hvilken internethastighed skal jeg vælge Ping og Latency Det bedste internet til gaming