Sådan fungerer dit internet

En internetforbindelse er den brede betegnelse for en online adgang til internettet. Det er en adgang til det globale data netværk som betegnes the world wide web og forkortes www.

Når du køber internet gennem Kviknet leverer vi din internetforbindelse gennem et kabel, som ejes af en netejer i dit geografiske område. Kviknet har lejet sig ind på internetforbindelser på nedgravede kabler af både kobber-, fiber, og coaxnet over hele Danmark, for at kunne levere billigt internet via telefonstik, kabel-tv og fibernet til alle danskere.

Internet fra Kviknet

Internet leveret via netejere

Kviknet har indgået samarbejdsaftaler med en lang række netejere og energiselskaber i hele Danmark, for at øge konkurrencen i bredbåndsmarkedet og gøre den billige og hurtige internetforbindelse tilgængelig for flere danskere. Gennem netejernes netværk leder Kviknet trafikken via et transportnet til et datacenter i Tåstrup. Her udveksles trafikken med resten af internettet via NL-ix, Netnod og GlobalConnect. Du har mulighed for at følge trafikken fra netværket på Kviknet looking glass.

Stabiliteten af din internetforbindelse

For at sikre stabiliteten af den hurtige internetforbindelse, overvåges alle netværk ved at pinge samtlige kunders udstyr hvert 5. minut. Driftsforstyrrelser registreres derfor automatisk på siden for Driftsstatus

Internethastigheder fra Kviknet

Den højeste internethastighed opnås på fibernettet, hvor alle fiberkunder har mulighed for 1000/1000 Mbit/s. På coax opnås hastigheder fra 200 til 1000 Mbit/s. På DSL kan leveres hastigheder op til 100 Mbit/s og enkelte steder op til 300 Mbit/s.

Test hastigheden af dit internet Sådan udføres en korrekt hastighedstest Fibernet Læs også: Kan jeg få fibernet